praga

praga

sobota, 28 marca 2015

Houskový knedlík kontra knedlikowy potworek :)

Gulasz - z knedlikiem, duszona wołowina - z knedlikiem, krem z groszku - z knedlikiem, knedlikowa kanapka z szynką, sałatka owocowa z knedlikami albo po prostu knedlik opieczony z masłem... Możliwości jest naprawdę wiele.

Knedliki w Czechach dostanie się wszędzie - od małego mięsnego po Tesco czy Lidla. Są ich dwa rodzaje: te których ciasto bazuje na gotowanych ziemniakach - bramborové knedlíky i te które bazują na bułce houskove knedlíki.

My z Frankiem najbardziej lubimy te drugie opieczone z masłem... mniam!



Franek najlepiej prezentuje sie w HD!

1 komentarz:

  1. Hehe. Chyba każdy lubi knedliki ;d ale w sumie nie wiedziałem, że jest aż tak wiele rodzajów, zastosowań ;)

    OdpowiedzUsuń